Jätteenkuljetukset

Yhtiö alkoi hoitaa kuntien kiinteistöjen jätteenkuljetusta Virolahdella ja Miehikkälässä. Kotkan Tilapalvelun urakassa kokeillaan astian tunnistamista RFID-tunnisteella. Loppuvuodesta valmisteltiin Mäntyharjun kaivotyhjennysten asiakaspalvelun siirtoa yhtiölle.

Jäteastioissa kokeillaan tunnistimia

Kotkan kaupungin Tilapalvelun biojäteastioissa kokeillaan astian tunnistamista RFID-tunnisteilla. Jäteautossa oleva lukija tunnistaa tyhjennettävän jäteastian tunnisteesta, joka on kiinnitetty astiaan. Lisäksi jäteauton vaaka punnitsee tyhjennetyn jätteen. Näin saadaan tarkkaa tietoa, kuinka paljon missäkin astiassa on ollut jätettä. Tietoa voidaan käyttää laskutuksessa.

Kolme uutta kuljetusurakkaa

Mäntyharjun jätteenkuljetuksissa aloitettiin vuoden alusta uusi urakka. Edellisvuosien tapaan urakkaan sisältyvät kotitalouksien ja kunnan kiinteistöjen loppu-, bio- ja hyötyjätteiden kuljetukset.

Vuoden alussa yhtiö alkoi hoitaa myös Virolahden ja Miehikkälän kuntien kiinteistöjen jätteenkuljetuksia. Nämä kilpailutettiin samassa urakassa Haminan kaupungin kiinteistöjen jätteenkuljetusten kanssa.

Puolustushallinnon rakennuslaitoksen jätteenkuljetukset kilpailutettiin alkuvuodesta. Kilpailutus koski Vekaranjärven ja Utin varuskuntia sekä Puolustushallinnon rakennuslaitoksen Haminan kohteita. Uusi urakka alkoi kesäkuussa.

Kaivotyhjennysten asiakaspalvelun siirtoa valmisteltiin

Loppuvuodesta kilpailutettiin Mäntyharjun sako- ja umpikaivolietteiden kuljetusurakka. Uusi urakka alkaa 1.1.2017.

Uudessa sopimuksessa Mäntyharjun sako- ja umpikaivolietteiden kuljetusten ajojärjestely, asiakaspalvelu ja laskutus siirtyivät Kymenlaakson Jätteelle. Tähän valmistauduttiin loppuvuodesta.

Kuljetukset työllistävät useita yrittäjiä

Yhtiö hoitaa kotitalouksien loppu- ja biojätteen kuljetukset Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Mäntyharjulla. Näillä alueilla järjestetään myös hyötyjätteiden kuljetuksia.

Kaikki yhtiön järjestämät jätteenkuljetukset on kilpailutettu ja astiantyhjennyksiä hoitavat urakoitsijat. Kuljetusurakoitsijat tekevät myös jäteasemien lavatyhjennyksiä, ekopisteiden astiatyhjennyksiä, jätekeskuksen siirtokuormauksia ja keräyspalveluiden kuljetuksia. Yhtiöllä ei ole omaa kuljetuskalustoa, joten kuljetuksilla työllistetään monia yrittäjiä.

”Jätehuolto toimii niin mallikkaasti omakotialueella, että hyväksyisin jopa hinnankorotuksen.”

Kouvolan Sanomien internetsivuille kirjoitettu kommentti 20.10.2016

Jätteenkuljetusten tunnuslukuja 2016

jatteenkuljetukset1

 

jatteenkuljetukset2